Belépés
Zöldborsókrémleves retekkel
... ek. olaj, 3 dl tej, 2 zöldségleveskocka, 2 dl főzőtejszín.
1. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Felöntjük 1,2 liter vízzel és a tejjel, belemorzsoljuk a leveskockákat, felforraljuk. Hozzáadjuk a burgonyát és a zöldborsót, mérsékelt tűzön vajpuhára főzzük.
2. A főzési idő felének elteltével kiveszünk a levesből 2 evőka...
Zöldborsó krémleves retekkel
... lecsipkedjük és felaprózzuk, a retekszemeket apróra felkockázzuk.
2. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát és az áttört fokhagymát. Felöntjük 1,2 liter vízzel és a tejjel, belemorzsoljuk a leveskockákat, felforraljuk. Hozzáadjuk a burgonyát és a zöldborsót, mérsékelt tűzön vajpuhára főzzük.
3. A főzési idő felének elteltével kiveszünk a levesből 2 evő...
Nektarinos-habos csokoládépudi
... őszibaracklikőr/-vodka, 1,5 dl tejszín, 4-8 piros ribizlifürt, 4 ribizlilevélke vagy citromfűbóbita.

1. A pudingport simára keverjük a teljes mennyiségből elvett 5 ek. hideg tejjel. A kakaót és 3 ek. cukrot ugyancsak simára keverünk 8-10 ek. hideg tejjel, majd folyamatosan keverve a pudingos tejhez adjuk. A maradék tejet felforraljuk, apránként hozzáöntjük a pudin...
Hatlapos
... .

Krém
10 dkg cukrot meg pirítunk ráöntünk 1/4liter vizet felfő és még 30dkg cukrot forralunk közzé míg felfő 5tetés kanál lisztet 1 kanál kakaót keverünk össze s felhabarjuk ¾ liter tejjel. Közzé öntjük a pirított cukornak és állandó keverés közt megfőzzük. Majd töltjük vele alapokat
Krémes lap tölteléke

1 liter tejet felforralunk 5 tojássárgá...
Vegyes sütik
... öntve

5 tojássárgája 25 dkg cukor 5 dkg vaj 1 kanál kakaó egy kis fahéj szegfűszeg 7 kanál olvasztott méz ezt kikavarjuk habosra. A fehérje keményre vert habját közzé keverjük 3 dl tejjel elkavarjuk a masszának olyannak kell lenni, hogy a tepsiben szétterüljön, sütjük.


Ilona szelet

30 dkg liszt 5 dkg zsír 10 dkg cukor 2 kanál kakaó 1 tojást 1...
Tejmártás (besamell)
... liszt, fél liter tej, 6 szem egészbors, külön 3 deka vaj, só.
A vajból és a lisztből nem megpirított, világos rántást készítünk. A rántást habverővel való állandó keve-rés mellett forró tejjel felengedjük. Sóval, borssal ízesítjük és a tűzhely szélén lassú, egyenletes melegen kb. fél óráig forraljuk.
Ezután szűrőruhán átszűrjük és habverővel állandó keverés mellett a 3 ...
Pudingos-kekszes sütemény
... csomag Bebe keksz, 1 Palmarin, 10 evőkanál cukor, 1 liter tej, 2 zacskó tejszínpor, 1 habfixáló, kakaó

Elkészítése:

A 3 csomag pudingot 10 kanál cukorral és 1 liter tejjel megfőzöm. Még melegen belekeverem a Palmarin vajat. A krémet 3 részre osztom, ezután a leírás szerint felverem a tejszínt. A piskótára rákenem a krémet, befedem a keksszel, újra krémet és m...
Spárgás csirkemellrolád
... meglocsoljuk olajjal vagy olvasztott vajjal, kevés húslevest öntünk alá, és fóliával letakarva előmelegített sütőben megsütjük. Felolvasztott vajban világosra pirítjuk a lisztet, felengedjük meleg tejjel, csomómentesre elkeverjük. Sóval, borssal, reszeit szerecsendióval fűszerezzük. A hústekercseket kiemeljük, a tálba öntjük a mártást, visszatesszük a tekercseket, 1-1 szelet sajto...
süti!!!!!:)
... előmelegített sütőben (200 C fokon) tűpróbáig (3035 perc) sütjük. A formából csak 10 perc állás után borítjuk ki, és rumeszences sziruppal meglocsoljuk. A krémhez a darált diót 1 deci forró tejjel leöntjük. A vajat a cukorral és vaníliával kikeverjük, majd a dióval, rummal és 1 ek. eszenccel fehéredésig habosítjuk. A tortát kettévágjuk, vékonyan megkenjük pikáns lekvárral (meggy, ...
Somlói galuska
... felforraljuk; közben a csokoládét egy kis edényben, a sütőben felolvasztjuk; a tejszínből pedig kemény habot verünk. Ezután előbb a tojássárgákat cukorral, majd a kakaóval, kevés liszttel, hideg tejjel, habverővel simára, habosra keverjük ki. Hozzávegyítjük a csokoládét, majd vékony sugárban, habverővel végzett gyors keverés mellett fokozatosan adagoljuk hozzá a forró tejet, mérsé...
Kőnigsbergi húsgombóc
... formálunk belőle.
Húslébe tesszük a kész gombócokat, de csak annyira,hogy éppen ellepje. Fedő alatt majdnem készre pároljuk (kb 15 perc), majd kiszedjük a gombócokat a léből, a tejszínt a tejjel csomómentesen elkeverjük, hozzáöntjük a léhez. A gombócokat vissza tesszük, és még kb 5-8 percig együtt főzzük.
Ha elkészült sok petrezselyemzöddel megszórva tálaljuk.
Rizzs...
Madártej
... megduzzadtak, habszedőkanállal óvatosan kiszedjük, és tálaló tálba rakjuk. A héjától megtisztított mandulát vékony szeletekre vágjuk és ezzel a galuskákat megtűzdeljük. 5 tojássárgáját 1 deci tejjel elkeverünk jó simára, s hozzáöntjük a felfőzött vaníliás tejhez, és a kellő sűrűségűre hevítjük. Nem szabad felforrnia. Ha a tűzről levettük, állandóan keverjük, míg kihűl, s langyosan...
Karácsonyi leves receptek
... összevágott gombát, megsózzuk, meghintjük egy kevés törött borssal, és lepirítjuk. Ha a levét elfőtte, hozzákeverjük a lisztet, egy kissé tovább pirítjuk, majd felöntjük a csontlével, 2 dl tejjel, és jól felforraljuk. Utána szőrszitán áttörjük, simára keverjük, és tejszínnel elkevert tojássárgájával sűrítjük. Tálalás-kor belemorzsolt vajjal javítjuk fel. Betétként pirított zsemle...
Kérsz egy teát?
Biztosan Neked is jólesik a hűvös napokon. No és milyen teát innál? Forrót, jegeset, zöldet, feketét? Citrommal, tejjel vagy mézzel kéred?


Karamellás tea
Hozzávalók 1 személyre: 1 teáskanál teafű vagy 1 csomag filteres tea,2 dl víz, 2- 3 teáskanál cukor, víz, ízlés szerint tej, tejszínhab és fahéj a díszítéshez|...
Tél végi betegségmegelőzés
... fáradéko...
Serceg a zsír, sül a ...
... belőle a kivajazott tepsire, megspricceljük vízzel, sütőben az adagok nagyságától függően 20-30 percig sütjük. Ha kihűlt, levágjuk a fánkok kalapját. A krémport és a tojások sárgáját kevés tejjel elkeverjük. A maradék tejet felforraljuk a cukor felével és a vaníliás cukorral. Ha felforrt, hozzáadjuk a krémporos keveréket, és folyamatosan kevergetve megfőzzük a krémet. Ha elkészült...
Zsírok a cukorbeteg étrendjébe
... verjük. A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk az édesítőport, és tovább habosítjuk. Beledolgozzuk egyenként a tojássárgákat. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és felváltva a tojáshabbal és a tejjel a masszához adagoljuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tepsibe belesimítjuk a masszát. A meggyet alaposan lecsepeg...
A sütőtök
... praktikusabb. Megsütve íze garantáltan édes és kellemes.
A sütőtököt, mivel könnyen emészthető, már a csecsemőknek is adhatjuk. Először burgonyával lazítva, később önmagában, enyhén sózva, tejjel hígítva, bölcsődében, óvodában egyaránt a gyermekek tányérjára kerülhet.
Készíthetünk sütőtöklevet, nyers sütőtökből, esetleg más gyümölcsökkel - almával, körtével - kombinálva....
Póréhagyma, a császári kedvenc
... pároljuk. Közben egy zománcozott edényben 8 dkg vajat olvasztunk, beletesszük a lisztet, és elkeverve rántást készítünk, amelyet állandó habverővel történő keverés mellett felengedünk a forró tejjel. Mártás sűrűségűre forraljuk, sóval és őrölt fehérborssal ízesítjük. A tűzről levéve belekeverjük a tojássárgáját és a tejszínt. Egy megfelelő nagyságú tűzálló tálba elterítjük az elké...
pórébol
... pároljuk. Közben egy zománcozott edényben 8 dkg vajat olvasztunk, beletesszük a lisztet, és elkeverve rántást készítünk, amelyet állandó habverővel történő keverés mellett felengedünk a forró tejjel. Mártás sűrűségűre forraljuk, sóval és őrölt fehérborssal ízesítjük. A tűzről levéve belekeverjük a tojássárgáját és a tejszínt. Egy megfelelő nagyságú tűzálló tálba elterítjük az elké...
1 2 3 .......51 52 ....77 78 ....101 102 103 
Címkék: Biztosan Neked, cukorbeteg étrendjébe, császári kedvenc, olajat felforrósítjuk, áttört fokhagymát, retekszemeket apróra, pudingport simára, teljes mennyiségből, pudingos tejhez, maradék tejet, pirított cukornak, fehérje keményre, masszának olyannak, tepsiben szétterüljön, rántást habverővel, tűzhely szélén, leírás szerint, piskótára rákenem, hústekercseket kiemeljük, tálba öntjük, formából csak, darált diót, tortát kettévágjuk, sütőben felolvasztjuk, tejszínből pedig, tojássárgákat cukorral, forró tejet, kész gombócokat, tejjel csomómentesen, gombócokat vissza, héjától megtisztított, galuskákat megtűzdeljük, felfőzött vaníliás, kellő sűrűségűre, tűzről levettük, kevés törött, levét elfőtte, kissé tovább, hűvös napokon, kivajazott tepsire, adagok nagyságától, fánkok kalapját, tojások sárgáját, cukor felével, vaníliás cukorral, krémporos keveréket, vajat habosra, lisztet elkeverjük, masszához adagoljuk, tepsibe belesimítjuk, meggyet alaposan, gyermekek tányérjára, zománcozott edényben, forró tejjel,
© 2013 TVN.HU Kft.